Imatge: Mini Transat 2015

Imatge: Mini Transat 2015

Cinc espanyols prendran la sortida de la segona etapa de la regata transatlàntica Mini Transat 2015 aquest dissabte 31 d’octubre. Per davant, els espera 2770 milles nàutiques (uns 5.500 quilòmetres) que els portarà a creuar l’Atlàntic en solitari en un vaixell de 6,5 metres entre Lanzarote i Point-à-Pitre a l’illa de Guadalupe. La Base Mini Barcelona ha estat amb ells a Lanzarote per posar els vaixells a punt i traçar l’estratègia que seguiran.


Ha passat gairebé un mes des que l’últim vaixell finalitzés la primera etapa de la Mini Transat entre Douarnenez (Bretanya francesa) i Lanzarote. Ara, arriba el moment anhelat per tots els participants en aquesta edició: creuar l’Atlàntic en solitari  a bord d’un petit vaixell oceànic de tot just 6,5 metres d’eslora.

A diferència de la primera etapa, en la que la principal dificultat sol ser les condicions meteorològiques, amb el pas de punts tan complexos com el Golf de Biscaia o la baixada de les costes de Portugal, la dificultat de la segona etapa sol centrar-se en la distància a recórrer sense possibilitat d’aturar per reparar o refugiar-se en algun port.

Així, la segona etapa és, més que mai, una regata que es juga sobre la constància i la capacitat dels navegants de mantenir-se tant ells com el vaixell en òptimes condicions al llarg de gairebé tres setmanes de navegació en solitari.

Però també, és el moment en què els navegants veuran complert un dels seus somnis més grans. Per a molts d’ells, creuar l’Atlàntic és el gran repte pel que porten preparant-se els últims dos anys amb esforç i molts sacrificis, tant esportius com econòmics.

Després de l’abandó de Pilar Pasanau (Peter Punk 240) i Carlos Lizancos (Allianz-Saray 431) en la primera etapa, seran cinc els espanyols que prendran la sortida de la segona etapa: Fidel Turienzo (Satanas 304), Guillermo Cañardo (Peor para el Sol 657), Jesús Jiménez (HH Tarifa 654), Aitor Ocerin (Iparbeltz 858) i Nacho Postigo (Vamos Vamos 860).

La Base Mini Barcelona, ​​el centre d’entrenament i tecnificació de navegació oceànica liderat per la regatista Anna Corbella, ha estat a Lanzarote aquests dies per donar suport als regatistes membres de la Base. A més d’ultimar els detalls de la posada a punt dels vaixells, s’ha fet especial èmfasi en l’anàlisi meteorològic i en oferir-los tota la informació possible perquè puguin traçar la seva estratègia.

Declaracions dels navegants

Guillermo Cañardo (Peor para al Sol 657)
“Tinc moltes ganes de sortir, de navegar, perquè aquest mes d’espera entre les dues etapes se m’ha fet molt llarg. Estic una mica nerviós pel fet de sortir cap allò desconegut: són moltes milles sense possibilitat de tocar terra. Però estic convençut que gaudiré com mai “.

“Per a mi, és un repte personal que feia molts anys que volia provar. És la gran aventura! ”

“Amb Anna Corbella i Nacho Postigo portem diversos dies analitzant la meteo i el routing i el primer punt clau serà decidir per on passar les Illes Canàries. Tindrem vent fort a l’inici amb el pas d’un front, pel que serà important agafar el bon ritme des del principi “.

Aitor Ocerin (Iparbeltz 858)
“Començo aquesta segona etapa amb molts ànims. Aquest mes entre l’arribada i la sortida de l’etapa se m’ha fet molt llarg “.

“Estic centrat en la competició, no m’he donat massa temps per pensar el que significa creuar l’Atlàntic en solitari. Ja ho pensaré un cop hagi sortit. Vull anar ràpid, que el vaixell vagi bé i que jo estigui bé. És a dir, vull gaudir i fer navegar bé el vaixell “.

“Sortiré amb el routage que tinc, que és un dels millors, i intentaré navegar ràpid des del principi. Per a mi, la clau en aquestes primeres hores serà no sortir-me del que m’he marcat “.

Nacho Postigo (Vamos Vamos 860)
[Nota: Nacho Postigo no va poder competir en la primera etapa després de xocar contra una pedra quan el remolcava una llanxa de l’organització a Douarnenez. En no tenir cap responsabilitat sobre l’incident, l’organització li ha permès reparar el seu vaixell i participar en la segona etapa. Més informació aquí]

“Amb aquesta segona etapa, vull deixar tot enrere i gaudir molt de la regata. A hores d’ara, tot està impecable: el vaixell i el skipper. Així que no hi ha excusa per no passar-s’ho bé “.

“Aquest serà la quarta vegada que creuo l’Atlàntic, però serà molt diferent a les tres vegades anteriors. Aquest és un somni de joventut que compliré: és el meu projecte, el meu vaixell i vaig sol. És molt especial “.

“La clau d’aquesta etapa serà, sens dubte, la constància. Serà important no animar-se perquè les coses estan anant bé, ni ensorrar-se perquè alguna cosa no ha sortit com previst. Això és una marató pel que no servirà fixar-se en els altres ni preocupar massa per la competició fins al final. M’oblidaré del món i em centraré en seguir el meu ritme. I ja veurem! “.

 

La Base Mini Barcelona

La Base Mini Barcelona és una associació independent ideada i creada el desembre de 2014 per Anna Corbella, Xavier Ges i Gabriel Boichat com a centre de preparació i tecnificació que forma, entrena i dóna servei als futurs navegants oceànics.

Encara que no estigui limitat a cap classe, el projecte presta especial atenció als regatistes de la Classe Mini 6.50 al ser l’escola perfecta per iniciar i perfeccionar-se en el món de les regates oceàniques. Com a associació sense ànim de lucre, promociona els valors de l’esport i de la vela a través d’un treball d’enfortiment de la navegació oceànica.