PortadaMemoria2015bL’any 2015 ha sigut un any molt important per la Base Mini Barcelona. És l’any de la nostra presentació, l’any on hem acompanyat els primers cinc skippers a la Mini Transat i l’any on hem començat els entrenaments de cara al 2017. Un any carregat d’esforç, de feina i d’emocions. Un any que que ha valgut molt la pena i, per això, us hem fet una memòria de tot el que hem fet!

La Base Mini Barcelona es va constituir com associació sense ànim de lucre al desembre del 2014 i de seguida ens vam posar a treballar: el 2015 era any de Mini Transat i hi havia molta feina a fer per ajudar els skippers espanyols i catalans que hi participaven. Pilar Pasanau, Jesús Jiménez, Guillermo Cañardo, Aitor Ocerin i Nacho Postigo van ser així els primers “skippers de la Base Mini Barcelona” i amb tots ells vam treballar en la fase final de la seva preparació abans de la gran sortida d’aquesta regata oceànica mítica on creuen l’Atlàntic en solitari sense cap assistència en un vaixell de només 6,5 metres. Una aventura descomunal on tota ajuda és poca.

Recordem que el projecte neix de la constatació que, a diferència d’altres països del nostre entorn, els regatistes que volen dirigir les seves carreres cap a la navegació oceànica es trobaven amb un buit absolut en termes de formació, com poden ser els navegants de la Classe Mini 6.50. No existia a Barcelona, Catalunya o l’Estat espanyol cap centre públic o privat que cobreixi les necessitats de formació i creixement dels esportistes per tal de competir en regates oceàniques en solitari o a dos.

La segona gran activitat del 2015 ha sigut començar a preparar aquells navegants que volen participar en la següent edició, la del 2017. I per això vam signar dos convenis amb la Marina Port Fòrum, que es converteix en la nostra base tècnica, i el Barcelona International Sailing Center (BISC), que esdevé la nostra base esportiva. Així, des del Port Fòrum podem entrenar, formar i preparar els skippers.

peq_Sergio_Patricio_BaseMini-1358 copiaJa són cinc patrons tant catalans, espanyols i europeus que han escollit la Base Mini Barcelona per formar-se, el que representa el 80% del total de la flota de Mini 6.50 espanyola amb un projecte Mini Transat. Això reforça el paper de la ciutat de Barcelona com una ciutat esportiva amb les capacitats, coneixements i instal·lacions per ser la base d’entrenaments d’esportistes d’arreu del món. En som molt conscients i per això treballem en aquesta direcció.

Això no seria possible sense els nostres socis col·laboradors, proveïdors, institucions i tots els membres de la comunitat de la Base Mini. El seu suport fa que nosaltres podem avançar i ajudar a formar els futurs navegants oceànics. A tots/es vosaltres, moltes gràcies. I ara que ja ha començat el 2016, el projecte ha de seguir creixent, sempre amb el nostre esperit per davant, l’esperit Mini.

Descarrega’t la memòria 2015

PortadaMemoria2015b