L’objectiu de molts de nosaltres, els ministes, és la Vendée (en aquesta edició hi participen 11 ministes).
Aquest any l’únic espanyol que participa és Dídac Costa amb l’equip One Planet One Ocean, que abans ha navegat en la classe mini 6.50 i ha donat una volta al món amb l’Aleix Gelabert a la Barcelona World Race, quedan en quarta posició.

En un dia magnífic, amb unes condicions immillorables va sortir la flota en un escenari ideal, els vaixells més novedosos, amb els foils s’avançan a la flota, pero no tant.

En Dídac va tenir un problema amb una via d’aigua que va li va fer tornar a port, on els seus companys i molts equips de terra de d’altres equips intentessin resoldre el problema per tal que pogués sortir el abans possible cap al seu objectiu, la volta al món. A hores d’ara suposen que dimecres prendrà la sortida.

Des de la Base Mini, li desitgem sort i més sort, perquè pugui gaudir d’aquesta volta al món i torni sense novetats.

skipper One planet One ocean, start of the Vendee Globe, in Les Sables d'Olonne, France, on November 6th, 2016 - Photo Olivier Blanchet / DPPI / Vendee Globe

skipper One planet One ocean, start of the Vendee Globe, in Les Sables d’Olonne, France, on November 6th, 2016 – Photo Olivier Blanchet / DPPI / Vendee Globe