Des de petita que he tingut la sort de trobar gent que sempre m’ha impulsat a practicar la vela oceànica. L’esforç i la dedicació són factors claus per a aconseguir els objectius, però en el nostre esport, degut a la seva vessant tècnica, el consell dels experts pren molta importància.

Fins a dia d’avui, no hi havia cap lloc de referència en tot el país on poder preparar una regata transatlàntica com la Mini Transat, i el llegat dels navegants que ja ho han fet es perdia.

És per això, veient que al nostre pais tenim navegants carregats d’il•lusió i esperit de sacrifici, però molts cops mancats de consell i suport tècnic, que fa un any vam constituir la plataforma ideal per que aquests esportistes es poguessin preparar i aconseguir els seus objectius.

El disseny i conceptualització de la Base Mini Barcelona ha seguit el model dels centres d’entrenament francesos, amb alguns dels quals hem establert estretes línies de col•laboració. Aquest projecte s’ha gestat pensant en “allò que no vam tenir i que ens hauria agradat tenir”.

En un any hem passat moments bons i alguns de més difícils, però podem dir amb orgull que hem ajudat a 5 navegants a la Mini Transat 2015 i que de moment tenim un equip de 5 més que preparen la del 2017: molt més del que mai haguéssim imaginat, gràcies al suport dels nostres socis col•laboradors i d’altres entitats i empreses, i com no de la nostra incombustible motivació perquè aquest projecte tiri endavant.

També hem fet créixer una comunitat, els nostres membres, gent que tot i no preparar un projecte Mini Transat estan interessats en tot allò que envolta la vela oceànica i especialment aquesta modalitat extrema.

De cara al 2016, el projecte ha de seguir creixent, sempre amb el nostre esperit per davant, l’esperit Mini.

Anna Corbella