DSC_0562

Foto: Belinda Hernández / Base Mini Barcelona

Aquest divendres s’han signat els convenis que permeten al centre d’entrenament Base Mini Barcelona crear el seu centre de navegació oceànica al Port Fòrum de Barcelona amb el suport de la Marina Port Fòrum i el Barcelona International Sailing Center. L’acte, que ha clausurat el Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, és el tret de sortida dels entrenaments en Mini 6.50 amb vistes a la Mini Transat 2017.

El Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, ha explicat que “en un país com Catalunya, on el mar té tanta importància, era imprescindible poder comptar amb un centre d’entrenament en navegació oceànica”. “Tenim les instal·lacions i les empreses necessàries i faltava l’energia d’un projecte i d’una persona com l’Anna Corbella per portar-ho endavant i passar de les paraules als fets, pel que compta amb tot el nostre suport”, ha afegit.

Per la seva banda, Anna Corbella, directora esportiva de la Base Mini Barcelona, ha destacat davant una important representació d’actors del món de la nàutica, com aquest projecte ha de respondre a les necessitats que tenen els navegants oceànics en el seu creixement com a esportistes. “Teniem un repte molt important que era poder crear un centre d’entrenament que segueixi el model del centres que existeixen a França, país líder en la navegació oceànica en solitari, i gràcies al suport tant de la Marina Port Fòrum com del Barcelona International Sailing Center, això avui és possible”, ha subrallat Corbella.

DSC_0579

Foto: Belinda Hernández / Base Mini Barcelona

Joan Conde, director de la Marina Port Fòrum, ha destacat el compromís del port amb la navegació oceànica. Segons Conde, “mitjançant aquest acord, volem posar a disposició dels navegants oceànics els nostres serveis per desenvolupar aquí una base tècnica de referència”.

Gerard Esteva, president de l’Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ha destacat el project per la seva capacitat de sumar esforços, cosa que permès crear un centre amb tanta projecció com aquest. “El Barcelona International Sailing Center ens sumem a aquest projecte per tal de que els regatistes puguin desenvolupar el seu projecte esportiu des de Barcelona”, ha puntualitzat Esteve.

Aquests acords permeten a la Base Mini Barcelona iniciar els seus entrenaments amb els navegants que començen ara la seva preparació de cara a la Mini Transat 2017. Aquesta regata s’organitza cada dos anys i consisteix en creuar l’Atlàntic des de la costa francesa fins al Carib en una travessa de més de 4.000 milles (uns 8.000 km) en solitari en un vaixell de només 6.5 metres d’eslora.

DSC_0490

Foto: Belinda Hernández / Base Mini Barcelona

Precisament, aquesta setmana han arribat els cinc primers navegants entrenats per la Base Mini Barcelona a Point-à-Pître (Guadalupe) al Carib francès, després d’acabar la Mini Transat 2015. Aquest ha sigut el primer projecte dut a terme per la Base i que s’ha acabat amb èxit amb els navegants creuant la línea d’arribada.

Ara, navegants com Marc Miró, del Club Nàutic Cambrils, o Sander Van Doorn, provinent d’Amsterdam, Holanda, començaran els seus entrenaments i formació per poder, ells també, creuar l’Atlàntic en solitari havent-se preparat a Barcelona.