Remolcant la flota cap a la sortida

Sobre la base d’un circuit oficial de regates tant al Mediterrani com a l’Atlàntic, els navegants competeixen sobre petits vaixells de 6,5 metres especialment desenvolupats per fer regates d’altura i que són, de fet, un banc de proves bàsic en l’evolució tecnològica dels IMOCA 60, els vaixells de la BWR.

L’objectiu màxim dels regatistes en Mini 6.50 és la Mini Transat, una regata transatlàntica que consisteix en creuar l’Atlàntic en solitari i sense assistència que té lloc cada dos anys. Aconseguir-ho significa haver pogut desenvolupar unes habilitats i coneixements sobre el mar, però també a terra, amb la gestió d’un projecte logísticament complex o la recerca de finançadors.

Això fa que es consideri la Classe Mini 6.50 com l’autèntic bressol de la navegació oceànica. Tant és així que 9 de 16 participants de la BWR 2014-15 van començar la seva carrera de navegants oceànics en un Mini 6.50.

Els regatistes de Mini 6.50 estàn organitzats sota la Classe Mini 6.50 francesa que s’encarrega per una banda del reglament dels velers i de la seguretat dels navegants i de les regates. A més a més, vetlla pel circuit de regates oficials i valida les qualificacions per poder participar en la Mini Transat. Per poder competir en regates oficials, els navegants han de ser membres de la Classe Mini 6.50.

sortida de Regata MIni Barcelona 2016